fbpx

Kako deluje IMUNOLAK

IMUNOLAK dodatak ishrani, tačnije korisne bakterije koje čine njegov sastav, se vezuju za enterocite (ćelije koje čine unutrašnju površinu creva i koje apsorbuju hranljive materije) i snažno deluju protiv patogenih bakterija i njihovih toksina.

Korisnim i specifičnim bakterijama se normalizuje crevna mikroflora (mikrobiota).

Ojačava se imunološki odbrambeni mehanizam organizma i omogućava nesmetana resorpcija hranljivih materija. Time se stvaraju preduslovi za odsustvo alergijskih reakcija odnosno podržava se razvoj oralne tolerancije kod raznovrsne ishrane.

Iz ugla imunologije, za željenu aktivnost imunološkog (imunskog) sistema veoma su značajne tzv. T-regulatorne ćelije (T-reg.), jer one kontrolišu, diriguju razvoj alergijske i/ili zapaljenske reakcije. Kod dece koja prevazilaze alergiju na proteine kravljeg mleka, uočeno je da imaju veći broj T-regulatornih ćelija u odnosu na decu koja još nisu prevazišla alergiju na mleko*.

IMUNOLAK utiče na povećanje produkcije T-regulatornih ćelija i njihovo antialergijsko delovanje, što doprinosi balansiranju odgovora imunološkog sistema.

U skladu sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom prof. Borislava Kamenova, u saradnji sa njim formulisali smo IMUNOLAK kao prvi korak u zaustavljanju progresije i razvoja alergijskih, ali i hroničnih zapaljenjskih bolesti kod dece i odraslih.
Za Save Health proizvodi i pakuje kompanija PiLeJe iz Francuske.

Sastav:

Jedna kapsula sadrži 5 milijardi liofiliziranih bakterija mlečne kiseline u sledećem odnosu: Lactobacillus casei BL 2401 (40%), Lactobacillus salivarius BL 2201 (40%) i Bifidobacterium breve BL 3406 (20%).

Kutija sadrži 30 kapsula.

Način primene:

Odrasli i deca iznad tri godine. Piti jednu kapsulu dnevno tokom 1 do 3 meseca. Kod dece i osoba koje imaju problema sa gutanjem kapsule, potrebno je otvoriti kapsulu i sadržaj kapsule rastvoriti u maloj zapremini tečnosti.

Napomene:

Čuvati na temperaturi od 4°C do 21°C.